Prenosni pos terminal kot ga moj dedek ni poznal

Čeprav je bil moj dedek fit oseba za svoja osemdeseta in zelo razgledan človek je vedno ostajal precej tradicionalno orientirana oseba. Ploh kar se tiče plačevanja z kreditno kartico, saj je imel, ne vem od kje, vedno idejo, da če jo bo uporabil, bo le ta takoj zlorabljena. Tako se spomnim, da je porabil ure in ure v čakanju na banki, da je dvignil gotovino. Dolgo smo rabili, da smo ga navadili na bankomat in mu je po nekaj časa končno zaupal. Tako da je bil prenosni pos terminal zanj prava znanstvena fantastika in še nikoli ni izvajal plačil preko njega.  

Nekega sne sva šla skupaj na kavo in ker sva tako dolgo klepetala sva postala že lačna in sva se odločila nekaj pojesti. Ko je želel plačati je ugotovil, da nima dovolj gotovine in takoj sem vedela, da ga bo že pogled na prenosni pos terminal prestrašil in že bo imel v glavi sliko kakao so mu ukradli vse prihranke. Tako sem takoj vzela mojo kartico in rekla, da bom jaz plačala saj bo plačilo s kartico pomenilo prenosni pos terminal in njegovo uporabo. 

Prenosni pos terminal kot ga moj dedek ni poznal

Nakar me je dedek presenetil in prosil natakarja, če lahko še malo počaka z računom. Pogledal me je v oči in me vprašal, če sem že velikokrat uporabila prenosni pos terminal za plačilo s kreditno kartico in kolikokrat so me že oropali. Kljub temu, da mi je šlo zelo na smeh sem mu pojasnila da sem prenosni pos terminal uporabil že neštetokrat in da še nikoli ni prišlo do zlorabe. 

Strinjal se je, da bo potem poskusil tudi on in tako sva poklicala natakarja za plačilo. in glej ga zlomka, napredna tehnologija v tej kavarni je velela, da je imel natakar prenosni pos terminal kar na svojem telefonu. Dedku sem pojasnila da gre sedaj po novem za plačevanje brez dotika in pogumno je opravil svoje prvo plačilo z prenosi pos terminal in od sedaj naprej jim popolnoma zaupa.