USB kartica lahko nadomesti vaše trgovske kartice

USB kartica ni nekaj novega, žal pa se še vedno ni prijela v pravem pomenu besede in same tehnologije. Skratka kaj je USB kartica? USB kartica je preprosto povedano zelo ploščat USB ključ, ki ga lahko uporabimo, kot vsak drugi USB ključ. Toda USB kartica obeta veliko več, če bi jo le znali izrabiti.

Torej pomislimo kje se skriva največja prednost USB kartice. Seveda je odgovor zelo jasen. USB kartica bi lahko nadomestila oziroma ponudila dodaten komunikacijski kanal v primeru vseh trgovskih popustov in akcij. Trgovec bi lahko veliko prihranil, če bi se njegovi kupci odločili in namesto prejemanja katalogov v poštni nabiralnik raje kupili USB kartico določenega trgovca. USB kartica bi tako predstavljala dvoje. Kot prvo, bi predstavljala mass storage device, torej mesto za shranjevanje dokumentov in datotek, kot drugo pa bi predstavljala komunikacijski kanal, kjer bi lahko trgovci posredovali svojim strankam zanimive akcijske ponudbe, ki bi bile ekskluzivno dosegljive samo na tem kanalu.

Torej USB kartica bi tako predstavljala novo mesto, kjer bi si lahko stranke same sestavile svoj izbor izdelkov za katere bi bile obveščene, ko bi določen izdelek dosegel zaželeno ceno. Trgovci bi s pomočjo USB kartice prihranili kar nekaj EUR, saj bi lahko zmanjšali komunikacijo preko letakov in tako prihranili tako na stroških tiska, kakor tudi na stroških pošiljanja teh letakov.

Seveda pa to pomeni, da bi morala USB kartica podpirati tovrstno tehnologijo v osnovi, saj bi bil strošek razvoja te programske rešitve prevelik, za testiranje potencialnega novega komunikacijskega kanala.

In da v Sloveniji obstaja podjetje, ki se ukvarja z tovrstnimi rešitvami. Njihova filozofija je prav naravnana na USB kartice, ki so podprte z napredno tehnologijo  in programsko rešitvijo, ki ponuja nekaj več, kakor lahko ponudi klasična USB kartica. USB kartica ima potencial, da nadomesti vse vaše trgovske kartice. In če bi se tega projekta prijel kakšen podjetnik, celo obstaja možnosti, da bi na eni USB kartici združil vse trgovce.