Naj vaš dom krasi prekrasna roža, kot je aloe vera

Ker je meni ta roža tako lepa, sem se odločila, da jo tudi sama podarjam za rojstne dneve. Marsikatera prijateljica, teta, mama, stric so jo že od mene dobili. Ne vem, zakaj mi je aloe vera tako leta rastlina. Sama jo imam doma v dnevni sobi na mizi. To je rastlina, ki je tudi zdravilna. Če vemo o njej kaj več, ne samo tega, da je pač zelena rastlina, potem vemo, da ima še druge pomembne vloge.

Danes je aloe vera v velikih kremah in kot napitek. Zagotovo ste že kdaj pili sok od aloe vere, ali pa se namazali  s preprosto nežno kremo, ki vam navlaži obraz. Jaz imam vedno doma sok aloe vera, ker mi enostavno paše. Spominjam se svoje stare mame, kako je vedno imela doma na polici v kuhinji aloe vero in ko sem jo vprašala, kaj to ima, mi je povedala, da to pije vsak dan za zdravje. Ni slabo sem si takrat mislila, ko sem vedela, da je aloe vera zelo zdrava. Tudi mene ne takrat zamikalo, da bi si kupila ta sok, od takrat naprej je tudi vedno pri meni doma.

Znane pa so tudi razne kreme, jaz krem nimam, pogosto pa si iz listov sama naredim zmes, ki si jo potem namažem na obraz. To mi res ogovarja. Zelo mi odgovarja na koži, kot da mi jo nahrani in pošteno navlaži. Poskusite tudi vi, če imate doma rožo in uporabite njene liste.

Še dobro, da jo imam v dnevni sobi na mizi, tako se vsake toliko spomnim, da bi si lahko naredila masko, če ne bi zagotovo pozabila. Mož o teh stvareh ne ve nič, tudi ko je aloe vera na mizi, mu je to čudno, ker pravi da imamo na mizi v dnevni sobi kaktus. Sama pa točno vem, kaj aloe vera je in kako, dobro jo je imeti doma, kot rastlino, napitek, kremo.